AM Leg AS

AM Leg er et dansk firma, som i tett samarbeide med leverandører, designer produserer kvalitets leker med høyt pedagogisk innhold.

Våre egne merkevarermama memo og mini mommyer deres garanti for utviklende, morsomt og fargerikt leketøy i høy kvalitet og unikt design til glede og nytte for alle lekende barn.

Historien.

Firmaet ble grunnlagt i en liten leilighet for ca. 50 år siden av ekteparet Anne-Marie og Poul Larsen, som på daværende tidspunkt bodde i Holstebro. Ekteparet startede produksjon av dukkeklær, hvor Anne-Marie designet og Poul kjørte som selger. Klærne ble sydd av egne sydamer – primært hjemme søm, og på et tidspunkt var ca. 30 sydamer engasjert med å sy dukkeklær mm.

Produktene ble solgt til leketøysbutikker primært i Danmark, men med tiden lykkes det også å opparbeide et godt marked både i Norge og Sverige.

De siste ca. ti år, hvor Anne-Marie og Poul Larsen eiet firmaet, var det bortforpaktet til én av de ansatte.

I 1997 overtok vi – Anette og Poul Erik Pedersen – firmaet og flyttet det til hjem-adressen i Tarm, hvor det ennå er.

Produksjonen foregår ikke lengere ved egne sydamer men på en stor og topp moderne fabrikk i utlandet, hvilket betyr; enda bedre kvalitet og utrolig stor ensartethet i de forskjellige design. Utvikling og design av nyheter skjer enda i firmaet, for å romme nettopp de ønsker og behov, våre forbrukere har.

Høy kvalitet og holdbarhet er nøkkelord i alle produktene, vi fører.

Omkring år 2000 begynte sortimentet å bli utvidet med varer, som var naturlig tilbehør til dukkeklær – f.eks. sko, senger, mm. Ideen med denne utvidelse var, å bli butikkenes foretrukne leverandør av produkter til lek med dukker.

I år 2001 endres firmanavnet fra AM konfeksjon til det nåværende AM Leg.

I 2004 er utvalget av pedagogiske leker utvidet vesentlig, da dette – og spesielt tre-leker – har vært etterspurt de seneste årene. Det er planen, at denne utvidelsen skal fortsette i de kommende år.

Målsetning i AM Leg er, å kunne tilføre leketøys-markedet kvalitets leker med et høyt pedagogisk innhold, samt å være en troverdig leverandør, som våre kunder alltid kan ha tillit til på alle områder. På denne måte vil vi være med til å øke kvalitetsnivået på markedet fremover til glede for alle lekende barn og våre kunder.