Blog

Hjerte-Fryd
  • LAKSEVÅG
Hjerte-Fryd
Fryder seg på Laksevåg; Hilde Brattland Cseresnyés og Britt Hansen Toppe inviterer til flere artige aktiviteter under kulturdagene

Drop-in-hekling, keramikk-kurs og handlenett-produksjon er noe av det som står på tapetet, når Hjerte-Fryd åpner dørene under kulturdagene.

Av Trygve Hellestræ
trygve@sydvesten.no

– En landhandel skal ha litt av veldig mye, og være en butikk som favner over mye forskjellig, sier Britt Hansen Toppe. – Og Laksevåg var i hvert fall på landet før, sier Hilde Brattland Cseresnyés om den nyetablerte landhandelen.

– Butikk, kurssenter og møtested
Sammen har de to venninnene startet en alt-mulig-butikk som bugner av smått og stort fra både inn- og utland. De to Laksevågjentene har kjent hverandre siden åttende klasse, og for ett år siden fikk de plutselig en ide ved kjøkkenbordet om å finne på noe helt nytt.
– Det var på tide å gjøre noe helt annet, sier Toppe om å starte egen bedrift.
– Vi håper at Hjerte-Fryd skal bli både butikk, kurssenter og et møtested, sier Cseresnyés til Sydvesten. Landhandelen holder åpent hus under kulturdagene og tilbyr kurs i både det ene og det andre.
– Når kursene kommer, rydder vi litt i vår lille butikk og lager plass til alle sammen, sier Cseresnyés.
– Kursene våre skal også være et lite pust i hverdagen, med både lav terskel og lave skuldre. Alle får til noe og kommer hjem igjen med noe å vise til, sier Toppe. Tidligere har de også arrangert kurs i brystduk-perling, ullkåpekurs og nålefilting.
– Det pleier å være veldig god stemning på kursene våre, vi har det alltid >kjekt, men resultatene er av og til litt ymse, sier Toppe og flirer.

Frister med miljøvennlige handlenett
– Hva er drop-in-hekling?
– Da tar du bare med deg heklenålen og litt garn og så viser vi deg hva du skal gjøre, sier Toppe.
– Dette var en liten ide som bare dukket opp til kulturdagene. Vi tenkte at vi får bare gripe anledningen og prøve den ut, sier Cseresnyés. Miljøvennlige handlenett, der alle kan lage sitt eget design, er også på kalenderen.
– Vi har handlenettene klare. Så velger man selv hva som skal stå der, og hvordan teksten skal se ut og så trykker vi den her hos oss, sier Toppe.
– Hos oss er det lov å komme med ideer til nye kurs, vi tar imot alle ideer med takk, sier Cseresnyés og lover spennende kurs også i fremtiden.

Noe for enhver smak. – Det finnes mange gode gavetips i denne butikken, sier Toppe.
Noe for enhver smak. – Det finnes mange gode gavetips i denne butikken, sier Toppe.
Nylig åpnet Hjerte-Fryd sin ´alt-mulig-butikk´ like ved Laksevåg senter.
Nylig åpnet Hjerte-Fryd sin ´alt-mulig-butikk´ like ved Laksevåg senter.